Hermorata HEMERA 040 6838 181

Hermoratahieroja, Hämeenlinna              

 

Hermoratahieronta on kokonaisvaltainen hieronta.
Kehon ja elinten täysivaltainen hermotus on tärkeä edellytys terveydelle, jotta se voi toimia hyvin ja olla tasapainossa.
Hermoratahieronta on ääreishermoston tehokuntoutushoito ja siinä herätellään kehon oma, luonnollinen puolustusmekanismi toimimaan.

Hermopisteiden- ja lihaskudoksen hieronnan lisäksi hermoratahieronta vaikuttaa myöntävästi akupunktio-, lymfa-, nestekierto- ja aineen vaihdunnan toimintoihin,
parantaen myös solujen aineenvaihduntaa koko kehon alueella.
Näitten yhteisvaikutuksena hoito rauhoittaa ja tasapainottaa hermostoa.
Samalla tapahtuu elimistön puhdistuminen ja rentoutuminen. Hoidolla on hyvä vaikutus energiakanavien aktivointiin. Näin saadaan kehittyneitä sairauksia ja vaivoja parantumaan.

Täysivaltaisesti hermotettu keho ei kipuile ja elimistö pysyy terveenä.

Mistä kipu johtuu ja miten kipu poistuu
Kivut johtuvat fyysisistä tai fysiologisista toimintahäiriöistä elimistössä. Ylirasituksen seurauksena syntyneet kuona-aineet kertyvät kudoksiin aiheuttaen kipuja. Pitkään jännityksessä olleet hermopisteet saattavat hoidon aikana olla "makeankipeät". Kiputuntemus häviää melko nopeasti.
Pitkän aikaan olleet vaivat ja kivut vaativat yleensä hoitokertoja enemmän kuin viisi kertaa. Joiltakin hermoratahieronta on poistanut samanaikaisesti monta vaivaa koska hoito vaikuttaa tehokkaasti koko kehoon.

Elimistösi jatkaa puhdistumista ja tapahtuu paranemisprosessi.

Paraneminen hoitojen aikana
Hermoratahieronnan hoitojen yhteydessä voi tapahtua elimistössä erilaisia tuntemuksia eli piilovaivoja, esim. lievä lämmön nousu tai viileän tuntu; lihaksistossa erilaisia tuntemuksia kuten kutina, pistely tai väliaikaisesti lievä kivun voimistuminen. Ne ovat ohimeneviä, tulevat hieronnan jälkeen ja kestävät korkeintaan noin pari päivää. Joillekin tuntemukset voivat olla lieviä tai huomaamattomia. Erilaisista hieronnan jälkeisistä tuntemuksista on hyvä kertoa minulle, jotta voin antaa lisäohjeita. Hermoratahieronnan parantava vaikutus elimistöön saadaan useammalla hoitokerralla. 
Kaikki antamasi tiedot ovat luottamuksellisia.

Miten hermoratahieronta suoritetaan?
Hierottavalla on mahdollisuus hieronnan aikana olla rentouttavassa tilassa tai jopa nukahtaa. Hieronta tehdään hermo- ja akupunktiopisteitä sopivasti painamalla ja hieromalla pyörivin liikkein. Jos paikat ovat oikein arat, hieronta tehdään hellävaraisesti. Hoito aloitetaan pään hieronnasta, hierottavan ollessa ensin selällään. Pään hieronnan jälkeen hierotaan vasen käsi olkapäästä sormiin. Seuraavaksi käsitellään vasen jalka. Samoin hierotaan oikea käsi ja jalka. Siirrytään selän ja jalkojen hierontaan. Hoidossa hierotaan mm. käsien ja jalkojen kaikki nivelpaikat. Monet selkäongelmat johtuvat myös huonosti hermotetuista jaloista.
Hyvin hermotetut jalat parantavat ryhtiä. 


Hyvä tietää
Sarjahoidoissa, hoitojen minimi aikaväli on 3 päivää ja enintään viikko, riippuen kivun voimakkuudesta ja vaivasta.
Hoitoja voi tarvittaessa jatkaa tai lisätä, esim. 2-4 viikon välein.
Hoito on erinomainen myös rentoutumiseen.
Hoitopäivänä tulee välttää saunomista.
Hieronnan jälkeen muistaa juoda tarpeeksi vettä tai yrttiteetä.

Kevyt hermoratahieronta, sopii kun sinulla on esim. lihas- tai sidekudos sairaus.
Ota aikaa lepoon.

Hoitoon ei voi tulla raskauden aikana eikä juuri leikkauksessa ollut henkilö, jonka varoaika on 4-8 viikkoa leikkauksen suuruudesta riippuen.
Hoitoa ei voi tehdä infektio-sairautta potevalle.
Hoitoa ei voi myöskään tehdä, jos sinulla on sydäntahdistin.